Nové probiotické pivo posiluje imunitu a zlepšuje fungování střev

Chcete pít pivo a udělat něco pro zdraví? Dejte si jedno s probiotiky!
02.07.2017 - Stanislav Mihulka


V dnešní době je k mání spousta různých probiotických výrobků. Pivo mezi nimi doposud chybělo. Důvodem je i to, že takzvané hořké chmelové kyseliny v pivu brání růstu a přežívání bakterií. Singapurským vědcům se toto omezení podařilo obejít a uvařili kyselé pivo, v němž může žít probiotická bakterie Lactobacillus paracasei L26. Nové „zdravé“ pivo prý dokáže zlepšit imunitu a trávení.

TIP: Pivo s chmelem je nejen hořké, ale i dobré pro játra

Odborníci se stále dohadují, jestli jsou probiotika vlastně prospěšná zdraví anebo ne. Na trhu se ale pro takové pivo jistě najde prostor, takže není vyloučeno, že se s něčím podobným brzy setkáme i u nás.

  • Zdroj textu
    National University of Singapore
  • Zdroj fotografií
    National University of Singapore

Další články v sekci