Zdravá strava? Stačí dojídat odpad z jídla

Je to ironie. Z jídla vyhazujeme právě to, co nejvíc potřebujeme
28.05.2017 - Stanislav Mihulka


Při přípravě jídla často vyhodíme spoustu odpadu. Vědci ale tvrdí, že právě to, co vyhazujeme, obsahuje řadu důležitých živin.

Ve své studii spočítali nutriční hodnotu asi 60 tun odpadu z potravin, který za rok vyprodukuje průměrný Američan. Z výsledků vyplynulo, že kdyby lidé tento odpad namísto vyhození snědli, prakticky by tím vyřešili veškeré nedostatky ve své výživě.

TIP: Zapomeňte na organické farmy: Budoucnost stravování představuje hmyz

Jeden člověk v USA každý den vyhodí potraviny, v nichž je například průměrně 1 217 kalorií, 33 gramů proteinů, 6 gramů vlákniny, 286 miligramů vápníku a 880 miligramů draslíku.

 

  • Zdroj textu
    Motherboard
  • Zdroj fotografií
    CC0 Public Domain

Další články v sekci