Oběd v rouše Adamově: Londýnská „nahá restaurace“ čelí ohromujícímu zájmu
Nově otevřená restaurace Bunyadi je tak trochu sociálním experimentem – veganská restaurace (kde se ale podává i neveganské jídlo) sídlí v omšelé budově v jihovýchodní části Londýna. Jídlo je zde připravované na ohni bez použití plynu, servis je ze dřeva a svítí se zde pouze svíčkami. Hlavním tahákem je ale něco jiného - návštěvníci zde mohou (ale také nemusejí) vychutnávat kulinářské speciality v rouše Adamově.
Triviální koncept se setkal s ohromujícím zájmem, restaurace, která otevřela 11. června, eviduje v pořadníku přes 46 tisíc žádostí o rezervaci. Kapacita restaurace Bunyadi je přitom pouhých 42 míst a otevřeno má mít pouze 3 měsíce. Uspokojit tak dokáže pouhý zlomek zájemců.
TIP: Londýn se těší na novou atrakci: V Soho bude otevřen první soví bar
Základní pětichodové menu v Bunyadi vyjde na 69 liber (v přepočtu zhruba 2 200 korun) a návštěva je omezena na jednu a tři čtvrtě hodiny. Strávníci si ale „nahou“ atmosféru i umění zdejších kuchařů nadmíru pochvalují.
-
Zdroj textuCNN, Daily Mail, thebunyadi.com
-
Zdroj fotografiíProfimedia