Novinka pro mlsné jazýčky: Hořká, mléčná, bílá a růžová čokoláda
Od roku 1930, kdy byla ve Švýcarsku představena bílá čokoláda, známe tři základní druhy čokolády. Stávající hořkou, mléčnou a bílou má nyní doplnit i růžová
09.09.2016
- Zuzana Rychlá
Vláda čokoládového tria – hořké, mléčné a bílé, trvala dlouhých 87 let. Nyní se ale zdá, že tento čokoládový triumvirát doplní čtvrtý parťák. Ve Švýcarsku se po 13 letech experimentování podařilo připravit růžovou čokoládu.
Novinka, která pochází z dílny belgicko-francouzského čokoládového koncernu Barry Callebaut, není výsledkem prostého přimíchání barviv. Základní ingrediencí jsou růžové kakaové boby původem z Ekvádoru, Brazílie a Pobřeží slonoviny.
Ochutnat růžovou novinku mohli doposud pouze obyvatelé Číny a lokálně také zákazníci dalších klíčových trhů. Na celosvětové pulty by se měla podle vyjádření zástupce společnosti Barry Callebaut Petera Booneho dostat v průběhu příštích 6 až 18 měsíců.
-
Zdroj textuThe Guardian
-
Zdroj fotografiíbarry-callebaut.com